luni

Valul

Valul vietii m-a purtat intr-o zi la mare. Valul marii imi asternea nisipul la picioare ca pe o ofranda. Nisipul acesta, refuzat cu atata nonsalanta de marea cea capricioasa, il primesc cu bucuria unui copil care intrevede castelul de nisip mult dorit. Soarta efemera a nisipului se aseamana oarecum cu soarta mea. De aceea simt nevoia sa-mi deschid sufletul in fata acestui tovaras de suferinta, sa-mi transpun sentimentele pe suprafata lui neteda. In minte imi vine celebrul, clasicul si minunatul "Te iubesc!" Il scriu rar, citet, cu o rabdare demna de o mare capodopera. Mandru, ma indepartez pentru a-mi privi creatia si din alt unghi. Dar vai! Valul marii a inghitit imediat intregul meu efort. Cat de crud!...

Nu vreau insa sa renunt. Nisipul merita sa astern pe el ceva frumos. Si ce poate fi mai frumos in viata mea decat tine? Atunci iti voi scrie tie si voi scrie in trei locuri distincte, pentru ca mesajul meu sa dainuie in fata valului ucigas de sentimente. Dupa o scurta meditatie, iti trimit prin intermediul nisipului cele trei mesaje:




De data aceasta am scris repede, cu pasiunea trecutului si dorinta arzatoare a viitorului. Mi-as dori sa vezi ce desavarsite sunt cele trei monumente inchinate tie... Dar valul vine din nou. Nu pot privi masacrul. Ma intorc cu spatele si astept. In acest timp ma gandesc ca sentimentele mele au fost si in realitate la fel de incercate. Totusi sunt vii. Asa trebuie sa fie si cuvintele de pe nisip. Ma intorc increzator. Privesc resturile nemilosului tsunami: din fiecare mesaj cateva litere. De la distanta se putea citi:

Valul marii mi-a distrus sperantele. Valul vietii m-a dus inapoi in orasul cenusiu. Insa nisipul care mi-a gazduit temporar sentimentele imi va ramane vesnic in suflet.

12 comentarii:

  1. Necrutatoare tsunam-urile astea...oare ele nu inteleg ce e iubirea?

    Insa, dupa fiecare tsunami, urmeaza o vreme buna, nisipul se linistete si se aseaza din nou, in asteptarea altor romantici indragostiti, care sa-l scrijeleasca cu gandurile lor delicate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nisipul va fi tot timpul acolo, dornic sa primeasca noi ganduri tainice sau povesti nemuritoare. Scenariul se va repeta la nesfarsit poate, in aceeasi interpretare tragi-comica, precum intr-o drama pusa pe "repeat". Iar el va fi tot timpul acolo. Nu insa si tovarasul lui de suferinta din acea zi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Iubirile adevarate infrunta orice tsunami! Imi place cum te exprimi, frumos, ca un poet...

    P.S:
    1) Mersi pt aprecieri. E frumos cand stii ca cuiva ii place ceea ce scrii.
    2) In mare scriu din proprie experienta, ma inspir din singura iubire care am avut-o pana acum (a se vedea posturile mai vechi).
    3) Povestea aceea am planuit sa fie in parte asemanatoare cu ce am trait eu, in parte fictiune, si da, va avea si o continuare (cred ca duminica sau marti cel tarziu va fi gata partea a 2-a)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi si eu Diana.

    Abia astept partea a 2-a.

    O zi superba iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am disparut putin din peisaj. Departe. Si mi-e tare bine. Voi reveni la sfarsitul lui septembrie. Dar sa stii ca si din departari urmaresc ce scrii.
    Spor, si sa auzim de bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Criss: Multumesc, asemenea si tie.

    @Ana: Imi pare rau ca esti departe, dar ma bucur ca iti este bine:)
    Astept cu drag revenirea ta.

    Numai bine iti doresc acolo, departe:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Si tu ai talent, meris din nou pentru laude :). Sper ca ti-a placut orasul meu.
    Acum lucrez la partea a 3-a din povestire, nu cred ca va fi cat un roman... poate o nuvela, cine stie cum imi mai fuge mie mintea.

    RăspundețiȘtergere
  8. mersi ca'l urmaresti:D.sunt triste.fac parte din viata mea.ma refer la cele pur reale.si celelalte sunt inspirate din ce mi s'a intamplat.pana la urma viata nu e chiar un carnaval.

    RăspundețiȘtergere
  9. ma bucur ca'ti place.mersi pt asta.hmm...este trist,dar palpitant..e frumos,desi e trist

    RăspundețiȘtergere

Blog Widget by LinkWithin